Міністерство енергетики думає про збільшення цін на електроенергію для звичайних людей. Про це розповів голова Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко на телеканалі "Новини.LIVE".

"Міненерго розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для домогосподарств. Пропозиція була вже навіть осінню минулого року, але політично не прийняли рішення. Зараз це питання активно обговорюється, і, можливо, вдвічі піднімуть тарифи навіть у 2024 році", - сказав експерт.

За його словами, це може відбутися, напевно, на два етапи. Перший етап - з 1 травня або червня. Вартість можуть підняти до 3,5-4 грн. Це автоматично вплине на вартість обслуговування багатоквартирних будинків на 10-15%.

Також Попенко додав, що якщо зросте вартість газу, то піднімуться тарифи на опалення та гарячу воду. За його інформацією, минулого року у НАК "Нафтогаз" і Міненерго розглядали можливість підвищення тарифу на газ. Вивчалася можливість зростання близько 1-1,5 грн. Враховуючи, що зараз ціна становить 7,96 грн за куб. м, обговорювалося підняття до 9-9,5 грн.

Він також додав, що вступ України до ЄС визначає такі зміни.

Популярні статті зараз

Гральний бізнес заганяють у тінь: замість податків та донатів – хабарі та відкати

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Показати ще

Тарифи на світло

У січні 2024 року народний депутат, член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк заявив, що вартість електроенергії для звичайних споживачів в Україні може подорожчати вдвічі. У такому випадку тариф стане трошки менше 6 гривень.

Тим часом прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до кінця цієї зими перегляд тарифів на електроенергію не планується. Він залишиться на рівні 2 грн 64 копійки за кіловат-годину, заявив під час засідання уряду.