Членкиня Комітету з питань бюджету Леся Забуранна розкрила оптимістичні новини щодо фінансового стану України, зокрема, у контексті нещодавнього підвищення мінімальної зарплати та індексації пенсій.

Вона зазначила, що державний бюджет на 2024 рік був ретельно спланований із передбаченням коштів для цих цілей.

Під час формування бюджету було враховано двоетапне збільшення мінімальної зарплати: спершу до 7100 грн, а з літом – до 8000 грн. Леся Забуранна підкреслила, що видатки на заробітну плату та пенсії вважаються пріоритетними, і держава гарантує їх виплату.

"Зарплати та пенсії – це ті видатки, до яких ми ставимося з особливою відповідальністю. Вони є непорушними та захищеними від будь-яких коливань. Так, із підвищенням мінімальної зарплати та індексацією пенсій в Україні можна бути впевненим у стабільності цих виплат", - розповіла нардепка.

Вона також нагадала про індексацію пенсій, яка стартувала 1 березня і означала підвищення на майже 8%. Забуранна запевнила, що на такі виплати в бюджеті виділено достатньо коштів.

Популярні статті зараз

Гральний бізнес заганяють у тінь: замість податків та донатів – хабарі та відкати

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Показати ще

"Гроші на ці важливі статті бюджету вже зарезервовані. Ми уважно стежимо за економічною ситуацією та робимо все можливе, щоб забезпечити наших громадян усім необхідним", - додала вона, надаючи впевненість у фінансовій стабільності країни.