У мережі з'явилася інформація про те, що відновлено виплати для деяких категорій українців. Так, на солідну виплату у розмірі 16 тисяч гривень можуть розраховувати не всі жителі України.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «hvylya»

У Міністерстві у справах ветеранів України повідомили, що ветерани з інвалідністю можуть розраховувати на допомогу у розмірі 16 тисяч гривень. Так, це вже вдруге, коли Міністерство ветеранів та Червоний хрест України виплачуватимуть грошову допомогу українським ветеранам з інвалідністю І та ІІ групи.

За першого етапу, який проходив у лютому, було подано 10 тисяч заявок. Проте на другому етапі буде прийнято 15 тисяч таких заявок на допомогу.

Важливо відзначити, що розраховувати на таку виплату можуть ті люди, які згідно із законом «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» отримали інвалідність І чи ІІ групи через війну.

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

1.2 мільйони гривень на чорнила: татуйована бабуся зірвала одяг, щоб показати пікантний боді-арт

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Показати ще

Щодо виплат, то вони робляться 4 рази на місяць по 4 тисячі гривень, що дорівнює 16 тисячам гривень.

Перше, що потрібно зробити, так це зареєструватися, перейти на сайт електронної пошти, після цього вибрати "Надання підтримки особам з інвалідністю в результаті війни" та "Подати заяву". Потім українцю потрібно пройти авторизацію за допомогою ID.GOV.UA, програми «Дія» чи за допомогою свого ключа.

Після виконаної операції важливо звернути увагу на дані, які потрібно вказати: П.І.Б., реєстраційний номер облікової картки платника податків, міжнародний номер банківського рахунку IBAN, електронну пошту та номер телефону.

Настійно рекомендується добре перевірити усі введені дані перед тим, як їх надіслати. Вже після всієї процедури Міністерство ветеранів перевірить усе. Якощо будуть якісь питання, то можна звернутися за номером телефону: +38 063 688 95 96.

Читайте також:

Українцям роздають безкоштовні продукти, паливо та ліки: як отримати

Субсидія для пенсіонерів: українцям повідомили, на кого чекають проблеми з посібником на літо