Жителям України розповіли, як зараз працює реєстрація безробітних українців та як можна отримати допомогу з безробіття. Так, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець розкрив дуже важливі деталі.

Відповідну інформацію надали на порталі новин «meta»

Український чиновник повідомив, що під час військового стану в Україні реєстрація українців, які не мають роботи, і тих, хто її шукає, відбувається з першого дня реєстрації заяви особи в центрі зайнятості.

Важливо повідомити, що статус безробітного громадянина України можуть отримати ті люди, які є працездатними до пенсії, але не мають роботи, щоб заробляти на життя. Сюди ж можна зарахувати й осіб з інвалідністю, які отримують спеціальні виплати за законом України. Діти віком до 16 років, яких звільнили у зв'язку з новими законами, також можуть отримати статут безробітного, так само як самотні батьки, які стежать за дитиною-інвалідом.

Крім цього, Дмитро Лубинець зазначив, що у зв'язку із законами України допомога з безробіття не може бути вищою за мінімальну зарплату. На сьогоднішній день в Україні мінімальна заробітна платня – 6700 гривень.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Захист конкуренції та гармонізація з ЄС. Які європейські антимонопольні практики використовує АМКУ

Profit Lady Катерина Шухніна та її примітивне шахрайство

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Показати ще

Дуже важливо відзначити, що допомога з безробіття під час війни видається не більше 3-х місяців. Проте, українці у передпенсійному віці можуть отримувати ці виплати до 360 календарних днів.

Щоб розраховувати на виплати за статусом безробітного під час війни, необхідно: самостійно піти до центру зайнятості, зареєструватися в українському додатку «Дія».

Читайте також:

На честь дня народження: українських пенсіонерів порадували одноразовою фінансовою допомогою

"Секрети" індексації: чому більшості українців збільшили пенсії лише на 100 гривень