Є інформація про те, що на території України вже запрацювала нова система, пов'язана з меценатськими пенсіями. Це свідчить про те, що всі люди, які бажають допомогти пенсіонерам, можуть робити благодійні внески для збільшення пенсійних виплат.

Відповідну інформацію надали на порталі новин «napensii»

Справа в тому, що 15 лютого 2023 року ПФУ ухвалив дуже важливу постанову №8-1, в якій йдеться про благодійні внески для пенсіонерів.

Завдяки цьому проекту фізичні та юридичні особи тепер мають можливість робити перерахування коштів на окремий рахунок ПФУ, який відкрито в Ощадбанку. Також є можливість переказувати гроші для конкретного пенсіонера України.

Зазначається, що якщо людина хоче або якась організація хоче зробити пожертву на певного пенсіонера, потрібно вказати інформацію про дану людину в платіжній інструкції. Так, потрібно вказати ПІБ, дату народження та ідентифікаційний код або серію та номер паспорта того пенсіонера, якому буде зроблено благодійну пожертву.

Популярні статті зараз

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Блогери виклали роботу ППО у Києві: засвітилася дружина наркобариги Інна Воронова та навіть Ксенія Мішина

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

У мережі випливло відео "сходки" з народним депутатом Едуардом Прощуком: лазня, горілка, бандитський стиль

Показати ще

Важливо зазначити, що в такому разі доплата пенсіонеру складатиме 70% від суми, а решту 30% буде розподілено на українських пенсіонерів, які мають мінімальні соціальні виплати.

Заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак каже, що ці благодійні внески можуть робити всі охочі люди, які живуть не лише в Україні, а й за кордоном.

Однак багато людей можуть поставити запитання – навіщо платити ПФУ, якщо гроші можна передати своїм близьким особисто або просто їх перерахувати? Так от, у Мінсоцполітики на це є відповідь, яка звучить так: «У нас достатньо людей, які готові робити певні пожертвування та вкладати свою частину доходів у соціально значущі речі. Я думаю, що якусь частину потреб наших малозабезпечених пенсіонерів, яких сьогодні близько 4,7 млн ​​осіб, буде вкрито».