Як повідомляється, ще 2012 року Польща та Україна підписали угоду про соцзабезпечення. Завдяки цьому проекту українці мають право отримувати мінімальні польські пенсії за відповідних умов.

Цю інформацію надали на порталі «hvylya»

пенсіонери

Для того, щоб українець міг отримувати польські пенсії, необхідно відповідати деяким вимогам. Необхідно мати останнє місце роботи у Польщі з офіційним працевлаштуванням. Співробітництво за трудовим договором чи за довіреністю.

Немаловажно досягти пенсійного віку в самій Польщі, так, це говорить про те, що претенденту на польську пенсію має бути 60 років (для жінок) та 65 років (для чоловіків). Також не варто забувати і про трудовий стаж: 20 років для жінок та 25 років для чоловіків.

Популярні статті зараз

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

У мережі випливло відео "сходки" з народним депутатом Едуардом Прощуком: лазня, горілка, бандитський стиль

Показати ще

Якщо брати загальний стаж, то він враховує суму років роботи в Україні та Польщі (у цьому випадку відсутній мінімальний стаж по роботі у кожному випадку). Крім цього, обов'язковою умовою є постійне місце проживання на території Польщі.

Пенсии. Фото: скриншот YouTube

Важливо наголосити, що станом на 2023 рік мінімальна пенсійна виплата у Польщі складається 1445,48 злотих, що більш ніж 12 тисяч гривень.

Читайте також:

У ПФУ пояснили, чому пенсії індексують не всім

Мінімальний показник: в Україні несподіваний обвал цін на газ

Укрзалізниця відмовляється демонтувати пам'ятники на честь росіян: як відреагують українці