Мешканка України, яка користується послугами Приватбанку, поскаржилася на державний банк за те, що він залучив колекторів для прискорення погашення боргу. Так, українка кілька років платитиме за боргами, але фінансова установа вирішила залучити третю сторону для прискорення оплати за боргами.

Відповідну публікацію надали на порталі новин «progroshi»

Як повідомляється, цю скаргу від клієнта Приватбанку можна побачити на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Людина під ніком Natalia712 вирішила розповісти про те, що вона протягом двох останніх років стабільно платила за боргами Приватбанку. Так, зараз йдеться про відсотки. Однак, як і більшість українців, через вторгнення РФ в Україну вона втратила частину свого доходу, проте вона все одно частково платила відсотки. Навіть не зважаючи на це, Приватбанк ухвалив рішення залучити колекторів і продав їм інформацію про кредит українки, і це все під час того, як вона щосили намагається покрити свій борг.

ПриватБанк. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

"Превращаешься в Ларису Долину": Тина Кароль в лифчике показала обвисшие до пупка "сливы"

Показати ще

«Зараз про особистий досвід. Банк продає платоспроможні кредити колекторам. На цьому все. Більше 2 років платити без заборгованості, сплачувати відсотки та частково тіло у воєнний час. Гаразд, продали так продали. Зважаючи на те, що сума виплачених коштів давно перевищила саме тіло, могли вже й мені продати. Я так розумію, більше не вам повертати борг?» – повідомила клієнтка Приватбанку.

Важливо повідомити, що сам державний банк України не заперечує того, що може залучати колекторські компанії до співпраці. Це в тому випадку, коли клієнт нібито не виконує вимог банку по кредиту.

ПриватБанк
ПриватБанк

Важливо повідомити, що у таких випадках погашення кредитів йдуть уже за умовами колекторської компанії, тобто нового так званого кредитора. Справа в тому, що це дозволено законами України «Про банки та банківську діяльність» та «Про споживче кредитування».