Мешканцям України повідомили, що родичі тих людей, які загинули, захищаючи Батьківщину, мають право на пенсію незалежно від трудового стажу. Однак Military Media Center заявив, що на пенсію можуть розраховувати не лише чоловік чи дружина годувальника, який загинув під час виконання служби, а й батьки.

Цю інформацію розмістили на порталі новин «trueua»

Важливо повідомити, що на пенсії можуть розраховувати родичі військовослужбовця, який виконував службовий обов'язок. Однак на ці виплати можуть нібито розраховувати лише ті люди, які досягли віку 55 років. Але ця пенсія платитиметься незалежно від трудового стажу.

Уточнюється, що розмір цих виплат дорівнює 70% зарплати загиблого годувальника. Варто зазначити, що розмір виплати у цьому випадку не може бути меншим за 7800 гривень. Також якщо в сім'ї загиблого годувальника двоє дітей, то їм виплачуватиметься по 50% на кожного, але не менше ніж 6100 гривень.

Военные ВСУ. Фото: скриншот YouTube

Популярні статті зараз

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Вот это гибкость: Тина Кароль показала необычную позу в постели, Дан Балан оценил бы

Показати ще

Крім цього, ця категорія може отримувати пенсійні виплати, якщо є право на: пенсію незалежно від віку, дострокову пенсію за віком, соцвиплату за пільги. Також сюди можна зарахувати і тих людей, які мають право на пенсію із зменшенням пенсійного віку відповідно до закону або є особами з інвалідністю.

Також якщо військовослужбовець загинув під час виконання служби, то право на пенсію мають батьки, дружина/чоловік годувальника. Але в такій ситуації пенсійні виплати належать по досягненню 60-річного віку незалежно від інвалідності чи кількості трудового стажу. Пенсія у такому разі дорівнює 30% заробітної плати померлого на кожного члена сім'ї.

Выплаты. Фото: Акценты

"Незалежно від причини смерті годувальника, мінімальний (два прожиткові мінімуми для непрацездатних осіб) та максимальний (10 прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб) розміри пенсії у разі втрати годувальника застосовуються до кожного непрацездатного члена сім'ї окремо", - пояснили в Military Media Center.