На превеликий жаль, через масштабне вторгнення Росії в Україну багато українців були змушені шукати спокійного життя за кордоном. Через це в Мінреінтеграції вирішили розповісти про зміни щодо отримання пенсій за кордоном.

Відповідну публікацію надали на порталі «napensii»

Важливо повідомити, що українські пенсіонери, які знайшли притулок за кордоном, можуть отримувати пенсійні виплати міжнародними переказами. Це говорить про те, що українська влада розглянула можливості виплачувати пенсії тим українцям, які тимчасово живуть за кордоном. Наразі виплати можливі завдяки міжнародним переказам через Укрпошту.

Укрпочта. Фото: скриншот YouTube-видео

Цю постанову розробили в Мінсоцполітики після нарад через проблемні питання. Наразі йдеться про тих українських пенсіонерів, які знайшли тимчасовий притулок на території Польщі.

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Блогери виклали роботу ППО у Києві: засвітилася дружина наркобариги Інна Воронова та навіть Ксенія Мішина

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

У мережі випливло відео "сходки" з народним депутатом Едуардом Прощуком: лазня, горілка, бандитський стиль

Показати ще

Це стосується відновлення виплат для українців за кордоном, які отримували пенсії у готівковій формі.

Якщо є наявність технічної можливості в АТ «Укрпошта» здійснювати переказ коштів у країну перебування українського пенсіонера, то виплати можна отримати готівкою у відділеннях пошти за кордоном.

Пенсионеры. Фото: скриншот youtube-видео

Важливо зазначити, що ця категорія українців може відновити виплати пенсій, надіславши заяву поштою в порядку, визначеному ПФУ.