Українцям почали частіше впарювати фальшиві євро - ризик отримання таких купюр зріс у рази. Адже євро посідає почесне друге місце у підробках після доларів у 2022 році.

Під прицілом у фальшивомонетників купюра у 100 євро, адже вона вважається найбільш популярною серед людей і подібних підробок знаходять найчастіше – 28% від загальної кількості вилучених грошей.

Також НБУ зауважує, що українцям часто підсовують і фальшиві 50 євро – понад 26% випадків.

Євро: скрін з відео

Фахівці підрахували, що після долара – євро найпоширеніша підробка серед усіх фальшивок, тому варто бути уважним та ретельно переглядати гроші, які ви купуєте чи отримуєте.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Як зрадник став «волонтером»

Показати ще

Серед доларів найпопулярнішими підробками є купюри у 100 доларів – 76% усіх фальшивок. Другою за популярністю купюрою у фальшивомонетників являється 50 доларів – 23% підробок.

Національний банк нагадав, якщо у людини виникли підозри то вона може звернутися до банку, який передасть відповідну банкноту до регулятора на перевірку.

Финансовая помощь от Европейского Союза. Фото: скриншот Youtube-видео

Але також НБУ зауважує, що гроші за підробну купюру українцям не повернуть, адже ці банкноти не являються справжніми і платити за них те ж саме, що легалізувати підробки.

Тому аби не втрапити у халепу та не залишитися без своїх зароблених грошей, краще звертатися за валютними операціями до установ, які користуються довірою.