Українців попередили про те, що такі банкноти як 5, 10, 20, 50 та 1000 гривень підробляють дуже рідко. Так, лише 8% цих купюр є підробками, проте це відсоток тих грошей, які вже вилучили з обігу.

Цю інформацію розмістили на сайті новин «УНІАН»

У прес-службі НБУ сказали, що з усіх вилучених купюр в Україні найбільше підробляють 500 і 200 гривень – у 92% випадків. Від загальної вилученої суми підробок, практично 40% виявилися підробками купюри номіналом 500 гривень, а ось купюри номіналом 200 гривень становлять 45% від вилучених підробок. Проте є ще й купюри у 100 гривень, яких було вилучено 8% підробок.

Украинскаие гривны. Фото: скриншот youtube

Якщо брати решту купюр – 5, 10, 20, 50 та 1000 гривень, то їх загальна сума підробок становить лише 8%.

Популярні статті зараз

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Показати ще

Однак не треба забувати і про те, що є ще й друга валюта. Минулого року серед вилучених доларових купюр стало зрозуміло, що вони підробляються набагато частіше, ніж євро. Виходить, що у 91% випадків підробок підроблявся долар, а євро лише у 8%. Найчастіше підробляли іноземні банкноти номіналів 50 та 100 доларів, так само як і євро – купюри теж номіналом у 50 та 100.

Доллары США. Фото: скриншот YouTube-видео.

Якщо людина має сумніви, що валюта підроблена, то її можна віднести до НБУ для дослідження. Однак вам ніхто компенсувати нічого не буде, так вже влаштований світ. Так, банкноти вилучають без відшкодування їхньої вартості.

Щодо гривні, то найчастіше підроблялися купюри у 200 та 500 гривень старих зразків.