Уряд України планує запровадити новий проект, щоб забезпечити збереження заробітних плат українців у світлі несприятливої ​​економічної ситуації у країні.

Цей проект пов'язаний із запровадженням накопичувальної системи для пенсійних виплат, але поки що не визначено, який відсоток утримуватиметься від зарплат мешканців України.

Оксана Жолнович, міністр соціальної політики, повідомила, що для забезпечення гідної пенсії середні внески на накопичувальне пенсійне забезпечення мають становити не менше ніж 7-10% від заробітної плати.

Але на першому етапі впровадження накопичувального рівня пенсійної системи внески будуть обмежені до 3%, які оплачуватимуть роботодавець, а також частково фінансуватиметься державою.

Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

Міністр Руслан Стрілець розповів про забруднення річки Сейм на Сумщині

Як гульбанить воєнком-олігарх Руслан Тригуб: з таким майном та владою почуває себе князьком

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Показати ще

Однак цього недостатньо для забезпечення гідної пенсії, тому працівникам слід самостійно долучатися до цієї системи та збільшувати свої внески.

Таким чином, щоб отримати гідну пенсію, працівникам потрібно буде не лише сплачувати обов'язкові внески, а й самостійно збільшувати їхній розмір.

В даний час на першому етапі впровадження накопичувального рівня пенсійної системи внески становитимуть до 3%, але це необхідно збільшувати до 7-10% заробітної плати. Крім того, на внески мають долучатися усі працівники, щоб забезпечити собі гідну пенсію у майбутньому.

[quote author="підкреслила чиновник"]Середній внесок, який покривав би всі необхідні витрати, і зберігав кошти в їхньому еквіваленті для людини - це не менше 7-10% сплати. Сьогодні ми припускаємо до 3%. Це трохи замало. Очевидно, що сам працівник повинен власними коштами долучатися, щоб його внесок був оптимальним і потім з цього можна було отримати вигоду.