Українцям, які вийшли на пенсію та продовжують працювати, влітку перерахують виплати одразу за три місяці — за квітень, травень та червень.

Про це в ефірі телемарафону повідомила директор Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг ПФУ Олена Охріменко.

Гривны. Фото: скриншот YouTube-видео

Кому і на скільки підвищать пенсії

Олена Охріменко зазначила, що такий перерахунок буде здійснено заднім числом, тобто пенсіонерам, яким мали підвищити пенсії у квітні, підвищать їх у червні 2023 року одразу за три місяці.

"Це пов'язано з тим, що змінилися правила звітності страхувальників щодо сплати єдиного внеску обов'язкового пенсійного страхування зі щомісячного на щоквартальне", - каже директор Департаменту пенсійного забезпечення.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

Як зрадник став «волонтером»

Вот это гибкость: Тина Кароль показала необычную позу в постели, Дан Балан оценил бы

Показати ще

Щодо розміру доплат вони розраховуватимуться в індивідуальному порядку, адже все залежатиме від величини заробітної плати.

Проте відомо, що пенсіонери, які працюють та мають стаж не менше 35 років, а їхня зарплата становить не менше 7000 гривень, отримають доплату у розмірі 1200 гривень.

Також розраховувати на перерахунок виплат у червні можуть:

  • пенсіонери, які продовжують працювати та на 1 березня отримали право на перерахунок, накопичивши 24 місяці стажу;
  • пенсіонери, які вже два роки не мали призначення пенсії чи попереднього перерахунку.