З'явилися відомості про те, що виробники меду запевняють, що ціни на даний продукт не можуть бути нижчими за 75–80 гривень за кілограм при закупівлі. Так, якщо ціна на мед буде нижче 2 доларів, то займатися видобутком меду ніхто не буде, тому що це зовсім не вигідно. Саме через це один із фахівців вирішив звернутися до українців.

Цю інформацію опублікували на порталі новин «glavcom»

Власник бренду "Папкіна Пасіка" із Сумської області Сергій Папка сказав: "Ми останній рік оптом не здавали, натомість розробили власний бренд "Папкіна Пасіка" та продаємо мед та продукти бджільництва в роздріб на території України. Також нашу продукцію скуштували в кількох інших країнах: Польщі, Чехії, Німеччині, Естонії, Швейцарії та навіть Великій Британії, хоч і невеликими партіями, але намагаємося збільшити кількість клієнтів".

Мед: скрін із відео YouTube

Крім цього, ще один пасічник Андрій Баскевич попереджає, що люди, які виробляють мед, на цьому етапі не хочуть займатися експортом цієї продукції. Для цього процесу нібито багато необхідно: завод, переробка самого меду, паперова тяганина. Також він зазначив, що кошти за мед, який продався, надходять не одразу, а за кілька місяців.

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Показати ще

Ще експерт сказав, що зараз ціна меду на оптову закупівлю приблизно становить від 50 гривень за кілограм. Проте він запевняє, що справедлива ціна має бути не від 50 гривень, а від 75-80 грн/кг. Якщо ж ціна буде нижчою, то бджолярі просто перестануть цим займатися.