Через те, що вже у майбутньому на пенсіонерів України не буде грошей, влада прийняла важливе рішення. Стало відомо, що в Україні збираються запровадити накопичувальну пенсію, що говорить про те, що у кожного працюючого українця утримуватиметься зарплата у розмірі 10%.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «today»

Оксана Жолнович, яка є міністром соцполітики, сказала, що зараз склалася важка ситуація з пенсійними виплатами. Саме тому робитимуться відрахування із зарплат Українців.

Спочатку планується утримувати 3% зарплати, але ці внески робитимуть роботодавці, а держава допомагатиме фінансами додатково. Проте, за словами фахівця, цього замало.

Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Показати ще

"Очевидно, що сам працівник повинен своїми коштами долучатися, щоб його внесок був оптимальним і потім з цього можна було отримати вигоду. Середній внесок, який би покривав усі необхідні витрати, і зберігав кошти в їхньому еквіваленті для людини - це не менше 7-10" % сплати", - каже міністр соцполітики.

Важливо, що сьогодні навіть за наявності необхідного стажу, 30% українців одержують пенсії до 3 тисяч гривень.

Є величезна ймовірність, що такі накопичувальні пенсії набудуть чинності на законному рівні вже найближчим часом, оскільки пенсіонерам нема з чого платити.