Як відомо, працюючим українським пенсіонерам мали зробити перерахунки виплат у квітні. Однак підвищених пенсійних доплат цього місяця не буде, оскільки відбувся певний нюанс.

Цю інформацію повідомили на порталі новин «ukranews»

Повідомляється, що підвищені виплати будуть здійснені лише з 1 червня. Це говорить про те, що пенсіонери, що працюють, зможуть отримати надбавку відразу за три місяці, тобто «заднім числом».

Голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович вирішила звернутися до пенсіонерів, щоб пояснити, чому відбулася така затримка із виплатами пенсій, які нібито підвищили у квітні. Також вона згадала і березневу індексацію, яка, до речі, розчарувала багатьох українських пенсіонерів.

Украинские пенсионеры. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Міністр екології Руслан Стрілець міг стати фігурантом кримінальної справи: куди поділися гектари заповідників

Пільгова іпотека від держави: революційна програма «єОселя»

Показати ще

«Для переважної більшості пенсіонерів збільшення становило 400-600 грн. Для пенсіонерів, для яких перерахунок не складав такої суми, ми робили доплату 100 грн. Тобто кожен пенсіонер в Україні отримав збільшення щонайменше на 100 грн», - заявила г олова Мінсоцполітики Оксана Жолнович.

Важливо зазначити, що затримання виплат після квітневого перерахунку пов'язане з тим, що дані про пенсіонерів за перший квартал 2023 року збиралися досить довго. Однак має бути компенсація у вигляді доплат за три місяці одразу.