Мешканцям України повідомили доволі несподівану інформацію. Повідомляється, що у 2023 році рівень інфляції сповільнився до 14,8%, тоді як ВВП зріс уже на 2%. Проте прогнози були набагато песимістичнішими. Саме про це повідомляє Національний банк України.

Нацбанк України зазначив, що за прогнозами у 2024 році рівень інфляції сповільниться до 9,6%. Вже 2025 року він уповільниться до 6%.

Важливо повідомити, що у наступні 2 роки в Україні очікується економічне зростання. 2024 року зростання становитиме 4.3%, а 2025 - 6,4%.

Це говорить про те, що на території України падатиме рівень безробіття. Так, до 2025 року він скоротиться до 14,7%.

Украинцы на улице. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Пенсіонерам України пояснили, як подати заяву на перерахунок пенсій: інструкція

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще

Крім цього, зазначається, що розмір реальної заробітної плати стане вищим. Цього року зростання зарплат буде незначним, оскільки інфляція поки що нікуди не поділася.

Також бізнес-асоціація з Європи провела спеціальне опитування для компаній, щоб дізнатися, як у них йдуть справи у 2023 році. Як виявилося, більшість компаній мають так звану «подушку безпеки» більш ніж на рік – до 38%.

Работа в офисе. Фото: скриншот Youtube-видео

Проте втрати серед бізнесу також зростають. Так, через війну, яку розв'язала Росія, більшість підприємств втратили від 20 до 37% доходу. Також є багато підприємств, які взагалі не змогли «вижити».

Варто наголосити, що в НБУ зараз можна спостерігати рекордний рівень міжнародних резервів за останні 11 років - $35,9 млрд на 1 травня 2023 року.