Українським пенсіонерам повідомили, що деякі категорії отримають перерахунок пенсій уже влітку. Саме через це українцям пенсійного віку повідомили, хто отримуватиме більше.

Дану новину оприлюднили на сайті «napensii»

Як каже голова Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг ПФУ Олена Охріменко, українським пенсіонерам варто очікувати на підвищені виплати вже з початку літа.

Справа в тому, що пенсіонери, які працюють, мали отримати перерахунок пенсійних виплат ще у квітні. Однак через те, що інформацію про українських пенсіонерів збирали довше запланованого, підвищені пенсії виплачуватимуть у червні. Важливо наголосити, що виплата буде одразу за три місяці, враховуючи запізнення.

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube

Популярні статті зараз

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Эмилия Кларк оценит: звезда "Орла и Решки" в откровенном купальнике Леся Никитюк повторила образ матери драконов и "Игры престолов"

Показати ще

«Перерахунок працюючим пенсіонерам пенсій буде зроблено з 1 квітня, як це передбачено законодавством. Проте проіндексовані виплати вони зможуть отримати лише у червні разом із доплатою за квітень та травень», — каже чиновниця.

Повідомляється, що перерахунок пенсій буде й у липні 2023 року. Так, це говорить про те, що деякі категорії пенсіонерів отримають надбавки. Наразі йдеться про державних службовців, учених та працівників органів місцевого самоврядування.

Оксана Жолнович каже, що перерахунки пенсій необхідні для того, щоби деякі українські пенсіонери отримували більше, оскільки є ті люди, які виходили на пенсію ще в СРСР.

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube.

Важливо повідомити, що сума доплат для кожного українця буде різною, тому є багато різноманітних чинників. Однак пенсії для категорій, про які йшлося вище, мають збільшити на 19,7%.