Експерт зазначив, що зараз енергокомпанії працюють на збиток, оскільки ні в них, ні держава не має ресурсів, щоб відновити енергосистему.

Тому, за його прогнозом, вже з червня чи липня тариф на електроенергію для населення може зрости. Він додав, що підвищення вартості ресурсу дозволить підняти енергетикам заробітну плату та іншим співробітникам критичної інфраструктури.

Також за рахунок цього будуть проводитися аварійні та відновлювальні роботи на об'єктах, які зазнали пошкоджень.

Рябцев додав, що єдиним виходом із ситуації, що склалася, він, на жаль, бачить підвищення ціни на електрику для українців.

Тариф на свет может "взлететь". Фото: скриншот Youtube

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Юлія Тимошенко: Парламент має негайно ліквідувати колізію в законі про мобілізацію

Ердоган готовий прийняти мирні переговори між Росією та Україною

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Показати ще

При цьому якщо підняти в районі 5-10 грн за кВт/год, для більшості домогосподарств це будуть непідйомні суми.

Тому зараз пропонується кілька варіантів підвищення вартості електроенергії, зокрема, з нинішніх 1,44-1,68 грн за кВт/год встановити до 2,4-2,8 грн за кВт/год.

Варто зазначити, що такий передбачуваний новий тариф озвучував раніше голова НКРЕКУ Костянтин Ущаповський. Але додавав, що дискусії з цього приводу продовжуються.

Також слід зазначити, що Україна залежить від кредиторів, зокрема від Міжнародного валютного фонду (МВФ). У підписаному меморандумі з МВФ українська влада заявила про намір підвищити населенню тарифи на газ та електроенергію.

На початку травня стало відомо, що Нафтогаз до травня 2024 року все ж таки залишає на поточному рівні тариф на газ для населення. А ось тариф на електроенергію продовжили лише на травень.