Українська держава заборгувала пенсіонерам 43 мільярди гривень. Так, усі ці кошти мали піти на пенсійні виплати. Через це у Міністерстві соціальної політики розповіли, чи повернуть ці борги українцям пенсійного віку.

Відповідну публікацію розмістив на порталі «napensii»

Оксана Жолнвіч, яка відома як міністр соціальної політики України, заявила, що є кругленька сума грошей, яку заборгували пенсіонерам України. Наразі йдеться про ті категорії українців пенсійного віку, які проживають на заражених територіях через катастрофу на ЧАЕС.

Справа в тому, що є закон «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», в якому йдеться про те, що цій категорії пенсіонерів мають доплачувати щомісячно до пенсії кошти у розмірі однієї чи більше мінімальних зарплат.

Пенсионеры

Популярні статті зараз

Profit Lady Катерина Шухніна та її примітивне шахрайство

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Показати ще

Колись 39 статтю цього закону було змінено та дані виплати припинилися. Однак у 2018 році Конституційний Суд її розблокував, що говорить про те, що ще 5 років тому пенсіонери, які мешкають у Чорнобильській зоні, мали отримувати свої чималі доплати до пенсій.

Як виявляється, держава нібито не має коштів на дані виплати. Так, борг перед пенсіонерами із цієї категорії утворився ще 5 років тому, і він продовжує зростати.

"Це величезна сума, яка порівнюється з річним обсягом допомоги для всіх внутрішньо переміщених осіб в Україні... Потрібно розуміти, що великі доплати чи досить великі доплати сьогодні Україна не може здійснювати з урахуванням і військової, і економічної ситуації", - каже міністр соціальної. політики України

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube

Також про повернення боргу пенсіонерам ніхто нічого не каже. Цей величезний обов'язок навряд чи повернеться і після закінчення воєнного стану.

Загалом у Мінсоцполітики вважають, що ці доплати до пенсій нібито були призначені необґрунтовано, навіть незважаючи на те, що є такий закон.