На превеликий жаль, на території України та всієї Європи склалася дуже важка ситуація із цибулею. Так, у Європі є сильний дефіцит цієї продукції. Це говорить про те, що продавцям доводиться піднімати ціни на популярний у всьому світі овоч.

Про це повідомляється на порталі новин «today»

Українцям повідомили про те, що чекати на падіння цін на цибулю не варто. Фахівець у аграрній сфері Михайло Апостол вирішив пояснити, чому ціни на цибулю не будуть падати навіть після надходження нового врожаю. За його словами, зараз Україна вичерпала практично всі запаси цибулі. Це свідчить, що є гостра необхідність закупівлі цього товару за кордоном.

Цены на лук в Украине

"Ціна популярного овочу до осені зростатиме і надалі. Україна – не єдиний покупець, оскільки в Європі через посуху цибуля теж не вродила. Європа, яка постачала цибулю з Польщі та Нідерландів, зараз теж у пошуках цибулі, тому на зовнішніх ринках закупівельна ціна на нього досить висока. Крім того, на ціні цибулі в Україні далася взнаки погода, особливо в осінній період", - розповів Михайло Апостол.

Популярні статті зараз

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

Олаф Шольц наступний? Після скандального арешту Дональда Трампа у ЄС взялися за канцлера Німеччини

Показати ще

Крім цього, через тимчасово окуповані території в Україні склалася нестача овочів. Майже 35% усіх овочів в Україні знаходилося в Херсоні, який нещодавно звільнили від окупантів.

Цены на лук в Украине

Фахівець не виключає, що після нового врожаю цибуля може подешевшати вже восени, проте падіння цін буде незначним.

"Так що хто не полінувався, ризикнув, підірвав і посіяв цей овоч, має шанс покращити своє фінансове становище", - зауважив Михайло Апостол.