У Пенсійному фонді України нагадали, що проблеми з отриманням пенсій можуть виникнути у разі, якщо спливає термін дії банківської картки. Є кілька способів, як не допустити зайвих неприємностей.

пенсіонери

Як не втратити доступ до пенсії

У Пенсійному фонді розповіли, хто з пенсіонерів не має змоги своєчасно отримувати соціальні виплати та як це можна виправити. Про це повідомляє видання "На пенсії", цитуючи повідомлення ПФУ.

Насамперед йдеться про випадки, коли спливає термін дії пенсійної картки. Одна з українок поставила представникам ПФУ питання, що робити в подібних випадках, щоб не втратити гроші.

За інформацією відомства, якщо закінчується термін дії пенсійної банківської картки, громадяни можуть не отримати виплати вчасно. Щоб цього не сталося, перш за все потрібно переконатися, що в обраному банку на період військового стану автоматично продовжують термін її дії.

Популярні статті зараз

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

Криптобіржа WhiteBIT: як Володимир Носов та "регіонали" Шенцеви відмивають гроші та допомагають спецслужбам Росії

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Показати ще

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

Зазвичай фінансові установи повинні про це попереджати за допомогою спеціального повідомлення чи повідомлення. Також інформацію можна отримати за допомогою сайту або звернувшись на гарячу лінію.

Якщо картка все ж таки виявилася заблокованою через закінчення терміну дії, тоді громадянам потрібно звернутися до відділення свого банку, щоб розпочати процес її відновлення. Поки банківську картку перевипускатимуть, то гроші продовжать надходити на рахунок, проте скористатися ними можна буде лише після того, як пенсіонер отримає її.