В Україні можна побачити чергове зростання цін на популярні овочі, без яких не можна приготувати традиційний борщ. Так, продукти знову стали дорожчими, особливо якщо говорити про моркву.

Про це повідомляється на порталі "novyny.live", посилаючись на дані аналітиків EastFruit .

Фахівці зазначають, що в Україні останнім часом значно знизився рівень якісної моркви на ринку. Це говорить про те, що зараз морква в так званому дефіциті в той час, як попит продовжує зростати.

Окрім цього, минулого тижня моркву почали відвантажувати в середньому по 42-53 грн/кг, а це на 12% дорожче. Зазначається, що сьогодні морква в середньому втричі дорожча, ніж рік тому.

Овощи "борщевого" набора. Фото: скриншот Youtube

Популярні статті зараз

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще

Також оптові ціни на цибулю досягли рекордних показників – 48 гривень за кілограм. Проте подібна ситуація була й у 2019 році, але ціна тоді була на позначках 33 грн/кг.

Міністерство фінансів повідомляє, що сьогодні цибулю продають у середньому по 69,92 гривні за кіло, у квітні ціна була 57,02. Синя цибуля також стала дорожчою - 68,45 грн у травні а у квітні - 56,01 грн.

Овощи из борщевого набора. Фото: скриншот Youtube-видео

На превеликий жаль, це не все, бо дорожчає і картопля. Цей продукт зріс з 9,77 гривень за кіло до 12,28. За рожеву картоплю просять 14,48 грн за кіло, а за молоду цілих 39,40 грн за кілограм.

Також подорожчав і буряк, але не значно, зараз він коштує 9,90 гривень за кіло.