Повідомляється, що на території України за останні кілька тижнів встановлено нове рекордне зростання цін на цибулю. Справа в тому, що зараз його оптова ціна становить 48 гривень за кіло, що натякає на серйозний тиск на ринок.

Цю інформацію надали фахівці проекту «EastFruit»

«Зараз в Україні місцевої цибулі ріпчастої практично не залишилося. Імпорт із країн ЄС цибулі врожаю у 2022 році пропонується за цінами $1,20-1,40/кг, і цього тижня ціни зросли. У самому ЄС ціни на торішню цибулю ріпчасту теж зростають. Наприклад, цього тижня ціни в Польщі сягнули $0,85-1,04/кг», – повідомив фахівець.

Крім цього, він каже, що на українському ринку є нова імпортна цибуля, яка має низьку якість. Вона коштує дешевше, але продавці його уникають, оскільки мало зберігається. Однак залишається великий попит серед продавців на стару цибулю 2022 року, оскільки вона має високу якість і зберігається довше.

Цибуля: скрін з відео

Популярні статті зараз

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Показати ще

Федір Рибалко каже, що імпортна цибуля з Азії везеться через Польщу, а це потребує додаткових витрат. Також новий урожай цибулі з'явився і в Туреччині, де за неї просять приблизно 0,15 долара за кілограм. Це досить низькі ціни, але сам урожай цибулі там тільки-но почали збирати.

«Ми очікуємо, що зростання постачання якіснішої цибулі з країн Центральної Азії та Туреччини стабілізує ситуацію в найближчі 10 днів», – запевняє інший фахівець Євген Кузін.

Також Федір Рибалко вважає, що цибуля стане дешевшою приблизно з 15 червня. Саме тоді, на його думку, в Україні та Молдові розпочнеться збирання молодої цибулі.