На українському ринку продовжує дорожчати буквально вся продукція. На превеликий жаль, ціни зростають не лише на овочі та фрукти, а й на м'ясо. Після моніторингу цін можна побачити нові цінники на свинину, яловичину та курятину.
Про це повідомляється на порталі новин «informator», посилаючись на дані Мінфіну.
Як не дивно, подорожчала найбільше свинина. Проте курятина та яловичина також вкотре зросли в ціні.
Наприкінці травня свиняча грудка коштує вже по 183,86 гривень за кіло, свинячий шийок продають по 241,81 грн за кіло, а ось підчеревина уже торгується по 185,96 грн/кг. Ребра також стали дорожчими – 179,99 гривень за кілограм.
Розпил на мільйони: у Кременчуцькій громаді готують масштабну схему
Осудженна шахрайка Миколюк Ольга і надалі веде небезпечний бізнес в гаражі.
Лилия Ребрик оголила свое тело, приспустив халатик: "На ночь обязательно.."
"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками
Якщо говорити про яловичину, то тут подорожчали лише ребра – 157,98 грн/кг. Якщо брати інші частини, то вони майже всі торгуються за квітневими цінами.
Курятина не особливо відстає від свинини і також зростає в ціні: куряче стегно – 111,96 грн замість 107,48, гомілка – 81,95 гривень за кілограм, куряче філе в середньому продають уже по 148,60 грн, що на 6 гривень дорожче, ніж минулого місяця
Однак це далеко не все, тому що решта м'ясних смакот теж стала дорожчою. Це виразно видно за даними Міністерства фінансів України.
Окрім цього, зараз в Україні склалася сумна ситуація із фруктами. Наприклад, у столиці України за кілограм черешні можуть просити до 1000 тисяч гривень за кілограм і більше. Якщо згадати про малину, то тут взагалі очі лізуть із орбіт: у деяких місцях за неї просять по 2000 гривень за кіло.