Ціни на полуницю, а особливо на черешню в Україні важко назвати доступними. Втім, аграрні експерти прогнозують, що вартість літніх ягід незабаром стане адекватнішою.

Аналітик УКАБ Максим Гопка зазначає, що ситуація з полуницею покращується і з настанням теплішої погоди ринок наповнюватиметься ягодою вітчизняного виробника. Він зазначив, що ціни на полуницю вже стають доступнішими і знижуються щотижня.

Полуниця: скрін з мережі

З черешнею, за його словами, ситуація складніша, адже пропозиція на ринку поки що незначна і ціни утримуються на високому рівні. Активне постачання черешні слід очікувати з середини червня, але врожай може бути меншим, ніж торік через заморозки на початку травня.

Ціни на черешню

Популярні статті зараз

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

Міністр Руслан Стрілець розповів про забруднення річки Сейм на Сумщині

Юлія Тимошенко: Парламент має негайно ліквідувати колізію в законі про мобілізацію

Як зрадник став «волонтером»

Показати ще

Водночас голова проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти» Олександр Хорев зазначає, що ціни на полуницю знижуватимуться, але навряд чи вони опустяться нижче за 50 гривень за кілограм. Він додав, що на ринку поки що зустрічається в основному імпортна черешня з Узбекистану, Туреччини та Іспанії — ціни від 220, 300 та 450 гривень відповідно.

Водночас зустрічаються цінники й у 800 гривень, але це черешня їхніх минулих партій, на які продавці продовжують утримувати ціни.

За прогнозом експерта, найближчим часом ціни на кісточкові стрімко знижуватимуться.