Українські обмінники валют останнім часом намагаються збільшити свої прибутки. Вони почали відмовлятися приймати долари навіть із найменшими ушкодженнями або якимись цятками. Справа в тому, що за обмін таких банкнот хочуть додаткову комісію.

Про це повідомляється на порталі «obozrevatel», посилаючись на заяву голови комітету з фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева.

Повідомляється, що Національний банк України має намір змінити правила обміну валют. Так, будуть нові вимоги до банкнот.

Доллары. Фото: скриншот YouTube-видео

Сьогодні існують деякі правила прийому валют в обмінниках. Можуть приймати купюри з незначною потертістю, друкарськими помилками у вигляді штампів і печаток, з плямами до 5 міліметрів, але не більше трьох плям. Також якщо є надриви до міліметра кожен і отвори до 1 міліметра, але не більше 4 штук.

Популярні статті зараз

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Пенсіонери отримали несподівану заяву: "ПФУ, не ганьбися"

Показати ще

"При цьому критерії для зносу НБУ переглянуть у бік пом'якшення", - заявив голова Комітету з фінансів.

Обмен валют. Фото: Акценты

Якщо ж у банку чи обміннику не хочуть брати валюту, то українець має право подати скаргу до НБУ. Це говорить про те, що ті заклади, які не хочуть приймати іноземні банкноти, повинні дотримуватись правил. Якщо ж їх буде порушено, то банк чи обмінник отримають штраф або втратять ліцензію.