Українці пенсійного віку, які виїхали за кордон із будь-яких причин, мають право відновити пенсійні виплати після певних дій. Так, тепер пенсіонери за кордоном можуть робити заявки на призначення чи поновлення отримання пенсій на дистанції.

Про це повідомляється на порталі "nbnews", посилаючись на інформацію від Мінреінтеграції.

Для того, щоб отримати призначення або відновлення пенсійних виплат за кордоном, українцю необхідно надіслати спеціальну заяву через пошту та надіслати запит до будь-якого територіального відділення Пенсійного фонду незалежно від офіційного місця прописки.

Пенсионеры. Фото: скриншот youtube-видео

Важливо зазначити, що така можливість випадає лише під час воєнного стану в Україні та через три місяці після його завершення.

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Гола Леся Нікітюк засвітила стоячий сосок під час відвертого показу: Даша Астаф'єва відпочиває?

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще

Крім цього, Мінреінтеграція оприлюднила інфографіку, де можна побачити весь перелік необхідної документації для призначення/відновлення пенсійних виплат.

Інструкція Мінреінтеграції

Слід визнати, що це досить важливий процес, який дозволить пенсіонерам отримувати соціальну допомогу за кордоном. Зараз дуже не простий час і явно нікому не хотілося б втрачати свої виплати, хоч би якими вони небули.