Як відомо, на території України було спрощено призначення пенсійних виплат всім пенсіонерам, крім військовослужбовців. Також є один маленький нюанс – раніше нараховані виплати більше не підлягатимуть перерахунку.

Про це повідомляється на сайті «focus»

Є відомості про те, що держави щороку виділяє кошти на виплати пенсіонерам, наприклад, 2023 року профінансовано 442,3 мільярда на соціальні виплати у вигляді пенсій та соцзахисту.

Якщо говорить про максимальну пенсію в нашій країні, то найбільшими виплатами вважаються ті, що перевищують 10 тисяч гривень. На превеликий жаль, в Україні такі суми одержує менша частина.

Пенсіонер: скрін із соцмережі

Популярні статті зараз

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Гола Леся Нікітюк засвітила стоячий сосок під час відвертого показу: Даша Астаф'єва відпочиває?

Показати ще

Трохи більше 7% українських пенсіонерів одержують понад 10 тисяч щомісяця. Середній розмір таких пенсій становить 14 676 гривень, а максимальний – 20 930 грн.

Міністр соціальної політики Микола Шамбір заявив, що призначення всіх спеціальних пенсій було спрощено, окрім військових. Також нараховані соціальні виплати не підлягають перерахунку.

Статистика Мінсоцполітики

На даний момент у нашій державі існують такі спецпенсії: для колишніх військових та силовиків, "чорнобильців, колишніх прокурорів та держслужбовців, а також для колишніх суддів.

Є дані, які кажуть, що у 2023 році спецпенсії розміром 96196 гривень отримує 3594 колишні судді.

Також є таблиця, яка може показати, скільки в середньому одержують українські пенсіонери у різних областях.

Розміри пенсій в Україні