Як відомо, на території України не так давно значно впала в ціні популярна ягода – полуниця. Проте за останній тиждень вона знову серйозно подорожчала. Так, ціни на полуницю зросли на 28% за тиждень.

Відповідну інформацію оприлюднили на порталі новин «businessua», посилаючись на дані експертів проекту EastFruit.

Є введення про те, що на українському ринку знову сильно подорожчала полуниця. Сьогодні у деяких місцях вона продається від 80 гривень за кілограм.

Полуниця: скрін з мережі

Важливо відзначити, що продавці сказали, що головною причиною зростання цін на популярну ягоду стало нестабільне та малооб'ємне постачання полуниці. Це все пов'язано з погодою, оскільки багато садівників не знайшли можливості збирати суницю.

Популярні статті зараз

Грубе порушення коштувало рибалкам десятки тисяч гривень: Держекоінспекція показала результат рейду

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Показати ще

Крім того, на території України значно зріс і попит. Так, оператори ринку кажуть, що сьогодні в Україні дуже високий попит на полуницю.

Клубника, фото: скриншот You Tube
Клубника, фото: скриншот You Tube

Аналітики EastFruit повідомляють, що на сьогоднішній день ціни на полуницю в середньому вищі на 14%, ніж у такий же період на рік раніше. Однак більшість великих продавців полуниці вважають, що ця продукція може досить сильно впасти у ціні в майбутньому. Цьому може сприяти стабілізація погодних умов в Україні.