Як відомо, в Україні досить серйозно зросла ціна на світло. Так, за електроенергію потрібно платити практично вдвічі більше з червня 2023 року. Проте, навіть попри це, українська влада каже, що новий тариф, як і раніше, залишається збитковим для країни.

Про це повідомляється на порталі "znaj.ua", посилаючись на заяву заступника глави офісу президента Ростислава Шурми.

Чиновник каже, що тарифи на світ довелося підняти через серйозні пошкодження, які залишили окупанти. Також це необхідно для майбутнього опалювального сезону. Але чиновник запевняє, що українці все ще мало платять за електроенергію.

Крім цього, українцям повідомили про те, що собівартість електроенергії є набагато дорожчою, ніж зараз платять українці.

Коммуналка. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Грубе порушення коштувало рибалкам десятки тисяч гривень: Держекоінспекція показала результат рейду

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Гола Леся Нікітюк засвітила стоячий сосок під час відвертого показу: Даша Астаф'єва відпочиває?

Показати ще

Також Ростислав Шурма вирішив навести приклад і з іншими країнами, де була війна та проблеми зі світлом.

"Ізраїль, розуміючи, що йде війна, все ж таки адаптував ціни на електроенергію до мінімально необхідних рівнів. А були країни, котрі займалися дешевим популізмом. Це, наприклад, Ірак, Ліван, Сирія, які під час воєн, коли їхні енергосистеми зазнавали руйнувань. , ухвалювали політичні рішення тримати ціну на електроенергію на збитковому рівні, як відбувається в Україні. Закінчувалося тим, що протягом півроку світло було у найкращому разі 2-4 години щодня", - каже заступник глави офісу президента.

Тариф на свет может "взлететь". Фото: скриншот Youtube

Ще він сказав, що для того, щоб в Україні світло було постійно, потрібно піднімати тарифи ще більше. Якщо не підвищувати ціни на світло, то енергопостачання в нашій країні буде лише кілька годин на добу.

Ростислав Шурма запевняє, що нові тарифи на електроенергію, як і раніше, низькі, оскільки цих цін недостатньо.

"Навіть після підвищення цін для населення вартість електроенергія глибоко субсидована, більш ніж удвічі", - підсумував чиновник.