Українцям пенсійного віку повідомили, що вони отримають неслабкі надбавки до пенсій уже у серпні. Однак розмір цих виплат різний, тому що для різних категорій належить різна сума доплат.

Цю інформацію оприлюднили на сайті новин «today»

Як відомо, українські пенсіонери отримували одноразові виплати щороку на честь Дня Перемоги. Ця грошова допомога належить таким категоріям: учасникам війни, жертвам нацистських переслідувань і не тільки. Але цього року ці доплати до пенсій було перенесено на нову дату – до Дня Незалежності України.

Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео

Це свідчить про те, що вже у серпні чимала кількість пенсіонерів отримають фінансові надбавки до пенсій. Важливо зауважити, що після вторгнення Росії в Україну одержувачів таких доплат побільшало. Якщо говорити про ветеранів Другої світової, то їхня кількість скоротилася, але, на превеликий жаль, інвалідів через нинішню війну стає дедалі більше.

Популярні статті зараз

ВГО "Асоціація платників податків України" проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу "Сумлінний платник податків - 2023"

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео

Якщо говорити про суму доплат, то на цей день цього поки що невідомо. Наразі українська влада розраховує свої можливості, щоб розподілити кошти між пенсіонерами. Проте є велика ймовірність того, що у серпні 2023 року дані виплати будуть такими ж, як і у травні 2022 року: інваліди першої групи отримували 4421 гривну, ІІ групи – 3 906 гривень, ІІІ групи – 3 391 гривню, учасники, які постраждали від бойових дій та учасники Революції Гідності – 1491 гривню, особи, які мають особливі заслуги перед державою – 4421 гривню, члени сімей загиблих – 966 гривень та учасники війни – 612 гривень.