Останнім часом в Україні можна спостерігати цінопад на популярний сезонний овоч, який до вподоби кожному українцю. У зв'язку з тим, що було збільшено кількість огірків, можна бачити обвал цін на цей корисний овоч. Так, останнім часом цей продукт знизився в ціні на 23%.

Про це стало відомо після чергового моніторингу. Дану інформацію можна побачити на сайті «informator»

Через те, що в Україні значно збільшилося виробництво огірків, вони стають доступнішими. Справа в тому, що попит не такий великий зараз, що змусило продавців скоротити ціну на продукцію на 23%.

Огурцы в теплице. Фото: скриншот YouTube-видео

На сьогодні огірки в середньому продаються від 55 до 75 гривень за кілограм. Однак найближчим часом вони стануть ще доступнішими.

Популярні статті зараз

ВГО "Асоціація платників податків України" проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу "Сумлінний платник податків - 2023"

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

Показати ще

Фахівці проекту East Fruit повідомили приємні новини, на їхню думку, огірки будуть падати в ціні й надалі.

Якщо брати цінові показники, то у травні огірки стояли по 103 гривні за кілограм. У травні ціна опустилася до 75 гривень за кіло, а сьогодні їх можна купити по 55 гривень. Якщо брати такий сорт огірків як «Естафета», то зараз за них просять 99 гривень за кіло, а раніше продавалися по 135 грн.

Огірки: скрін із мережі

Залежно від супермаркетів, сьогодні можна купувати огірки за цінами від 55 до 75 грн за кіло. Найдорожчий сорт цього овочу сьогодні коштує до 100 гривень.

Популярний супермаркет Варус просить за огірки першого ґатунку 54,90 грн/кг, за «Естафету» – 64,90 грн/кг, а за салатний огірок – 64, 90 грн/кг.

Ціни на огірки у Варусі

У Новусі огірки першого сорту коштують 72,99 грн/кг, а довгоплідні – 56,99 грн/кг.

Ціни на огірки в Новусі

На даний момент у Сільпо українські огірки продаються по 3,95 грн/100г, а такий сорт як "Гордий екстра" коштує 7 грн/100г.