В Україні вже з наступного місяця почнуть надходити платежі з нарахуванням податку на «зайві» квадратні метри. Так, українці, які мають квартири площею понад 60 квадратних метрів та будинки понад 120 квадратів, будуть змушені заплатити обов'язковий податок.

Цю інформацію опублікували на порталі «one»

Щодо суми самого податку, то її встановлюватиме місцева влада, оскільки все залежить від регіону України. Однак податки на кожен так званий «зайвий квадрат» не можуть перевищувати 1,5% від мінімальної зарплати.

Крім цього, уточнюється, що цього літа українці сплачуватимуть податки за 2022 рік, а це означає, що сума збору обчислюватиметься із торішньої мінімальної заробітної плати.

Налог на недвижимость. Фото: скриншот Youtube

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще

Як відомо, торік сума мінімалки становила 6500 гривень. Наприклад, якщо українська родина живе у квартирі площею 90 квадратів, то доведеться сплатити податок на «зайві» 30 квадратних метрів. Якщо підрахувати, то 1,5% від мінімалки 2022 року вийде 97,5 гривень за квадрат. Цю суму необхідно помножити на 30, і вийде, що сім'я зобов'язана заплатити 2925 гривень у вигляді податку за квартиру в 90 квадратів.

Важливо наголосити, що цей податок потрібно сплатити до 1 вересня 2023 року. Також варто згадати про те, що ті будинки та квартири, що знаходяться на території бойових дій, не підлягають цьому податку.