Українцям повідомили доволі неприємні новини. Як повідомляється, в Україні не підніматимуть соціальні виплати, оскільки в країні на це немає коштів. Справа в тому, що в Україні вже є проблеми щодо соціальних виплат українцям. Це говорить про те, що ті люди, які отримують допомогу від держави, поки задовольнятимуться тим, що є.

Про це повідомили на сайті «today», посилаючись на інформацію від голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева.

У Мінсоцполітики вже досить тривалий час пропонують підвищити соціальні виплати українцям. Однак це безпосередньо залежить від прожиткового мінімуму у країні. Навіть сама влада України вже зізнається в тому, що прожитковий мінімум у країні завмер і далеко не відповідає дійсності.

Социальные выплаты. Фото: скриншот YouTube-видео.

Крім цього, йдеться про те, що потрібно підняти прожитковий мінімум хоча б у 2 рази, щоби соціальна допомога значно збільшилася. Але, за словами чиновника, в Україні наразі такої можливості немає, і не буде найближчим часом.

Популярні статті зараз

Грубе порушення коштувало рибалкам десятки тисяч гривень: Держекоінспекція показала результат рейду

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Пенсіонери отримали несподівану заяву: "ПФУ, не ганьбися"

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще

"Якщо ми з 2,7 тис. гривень піднімемо прожитковий мінімум (від якого залежать соцвиплати), наприклад, у 2-2,5 рази, то ми не витягнемо цього фізично... Наразі немає точно таких можливостей, адже йдеться про колосальні сумах", – каже Данило Гетьманцев.

Выплаты. Фото: Акценты

Також Гетьманцев каже, що більшість витрат, окрім військових, Україна фінансує завдяки міжнародним партнерам. Деяка частина Україні дається безоплатно, а частина дається у борг.

Це все свідчить, що в Україні підвищувати соціальні виплати просто немає можливості. Є думка, що й найближчим часом про це можна навіть не думати.