Українців попередили про те, що в нашій країні з наступного місяця подорожчає багато продуктів. Однак зараз йтиметься про хліб і борошно, які можуть значно злетіти в ціні. Ця ситуація склалася через те, що в Україні буде подорожчання палива вже з початку липня.

Про це повідомляється на порталі «today», посилаючись на заяву директора Хмельницького хлібозаводу Валентина Романенка.

Вже є інформація про те, що з 1 липня в Україні повернуть довоєнний ПДВ на пальне. Це говорить про те, що буде повернено 20% зборів на додану вартість. Однак це далеко не все, оскільки акциз на пальне також повертається. Якщо взяти та скласти всі ці фактори разом, то висновок стає очевидним.

Фахівці кажуть, що бензин у середньому може подорожчати одразу на 12 гривень, дизель зросте в ціні на 8 гривень, а газ на 3 грн. Це говорить про те, що за літр бензину проситимуть приблизно по 56-57 гривень, а за дизельне паливо – від 50 гривень та вище.

Хлеб подорожает. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

ВГО "Асоціація платників податків України" проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу "Сумлінний платник податків - 2023"

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Гола Леся Нікітюк засвітила стоячий сосок під час відвертого показу: Даша Астаф'єва відпочиває?

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще

Вже з наступного місяця все це сильно позначиться на транспортуванні, а це означає, що подорожчає буквально все, також і хліб.

"Цього місяця підстав суттєвих для подорожчання немає. Я ще раз хочу сказати: якщо буде підняття суттєво паливно-мастильних матеріалів, тоді будемо змушені переглядати логістику, повинні переглядати цінову тоді політику. І буде подорожчання. Я прогнозую подорожчання від 7 до 10 відсотків ", – каже Валентин Романенко.

Потрібно розуміти, що дорожчатиме не лише хліб, а й інше. Також не слід забувати і про те, що тариф на електроенергію також зріс як для населення, так і для підприємств.