Як відомо, в Україні вже досить тривалий час ходять чутки про накопичувальні пенсії. Це свідчить про те, що мешканці нашої країни зможуть отримувати по дві пенсії впродовж якогось часу.

Цю інформацію розмістили на порталі «24tv»

Українські чиновники розглядають законопроект під номером 9212, у якому йдеться про накопичувальну пенсійну систему в Україні. Якщо цей закон буде ухвалено, то жителі нашої країни до 55-річного віку робитимуть спеціальні внески до ПФУ. Також частину коштів виділятимуть роботодавці та Україна.

Пенсия в Украине

Важливо повідомити, що якщо цього року буде впроваджено цю систему, то розміри внесків виглядатимуть так: 2023 рік – 2% від зарплати, 2024 рік – 3%, 2025 рік – 4%.

Популярні статті зараз

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Грубе порушення коштувало рибалкам десятки тисяч гривень: Держекоінспекція показала результат рейду

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Показати ще

Це все говорить про те, що протягом якогось терміну українські пенсіонери зможуть отримувати по дві пенсії одразу: накопичувальну та звичайну пенсійну виплату.

Однак у такому разі є великі ризики. Справа в тому, що поки що українці роками робитимуть внески на пенсії, то їхні гроші просто може «з'їсти» інфляція.

Накопительная пенсия. Фото: скриншот youtube

Ще українцям нагадали, що за останній рік прожитковий мінімум у нашій країні зріс на 159 гривень. Це говорить про те, що було зростання і на максимальну та мінімальну пенсійні виплати. Наразі мінімальна пенсія становить 2 093 гривень, а максимальна – 20 930 гривень.