В Україні більшість пенсіонерів отримують пенсійні виплати на банківські картки. Проте трапляються такі випадки, коли українців пенсійного віку позбавляють соціальної допомоги від держави.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «uaportal»

Потрібно повідомити, що у нашій країні проводиться періодичний моніторинг пенсіонерів. Так, зараз мова йде про перевірки людей, які отримують соціальну допомогу. У зв'язку із цим у ПФУ вирішили розповісти, у яких випадках можуть позбавити пенсій.

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube

Пенсійний фонд заявив, що пенсії нараховуватися не будуть у таких випадках: допомога призначена на підставі документів, що містять недостовірні дані, пенсіонер проживає за кордоном або коли людина померла.

Популярні статті зараз

Грубе порушення коштувало рибалкам десятки тисяч гривень: Держекоінспекція показала результат рейду

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Гола Леся Нікітюк засвітила стоячий сосок під час відвертого показу: Даша Астаф'єва відпочиває?

Пенсіонери отримали несподівану заяву: "ПФУ, не ганьбися"

Показати ще

Якщо у пенсіонера змінюються будь-які дані, то про це потрібно повідомити Пенсійний фонд України. У такому разі до ПФУ вноситиметься інформація про персональну облікову картку до системи персоніфікованого обліку та держреєстр загальнообов'язкового державного соцстрахування. Також при виїзді за кордон теж слід сповіщати. Ці процедури необхідно виконувати протягом 10 днів після змін у пенсіонера.