Українцям повідомили, що на ринку праці у нашій країні піднялася конкуренція за співробітників серед роботодавців. Це говорить про те, що в Україні можуть почати піднімати заробітну плату. Проте ситуація не така райдужна, як може здатися.

Про це повідомляється на порталі новин «focus»

Повідомляється, що в Україні можна спостерігати зростання середньої заробітної плати. За останній рік середня зарплата нібито стала вищою на 10% і у травні 2023 року вона досягла розміру 16500 гривень. Фахівці кажуть, що у Києві середня зарплата становить від 18 тисяч гривень.

«У Києві пропозицій більше, тому й зарплата вища. Тим часом, у прифронтових регіонах — з Харкова та Миколаїв — вона навіть вдвічі нижча, у західних та центральних — приблизно 80-90. % від київської», - каже директор компанії GRC Наталія Слинько.

Работа в офисе. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Грубе порушення коштувало рибалкам десятки тисяч гривень: Держекоінспекція показала результат рейду

Гола Леся Нікітюк засвітила стоячий сосок під час відвертого показу: Даша Астаф'єва відпочиває?

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Показати ще

Популярний портал Work.ua заявив, що ті люди, які отримували високі заробітні плати, продовжують відчувати стабільність. Наприклад, серед лідерів за сумою зарплат залишаються такі категорії: нерухомість, топ-менеджмент, керівництво вищої ланки. 30 тисяч гривень зарплати пропонують у категорії «Транспорт, автобізнес». У категорії «Продажі» у середньому пропонують по 20 тисяч заробітної плати.

Якщо говорити про найвищу зарплату в Україні, то суми тут явно космічні. PHP розробник рівня Senior отримує 160 тисяч гривень на місяць, керівник у логістиці – 150 тисяч грн, керівники з нерухомості та з логістики – по 100 тис. грн також як і керівник відділу оренди.

Відомий український економіст Олег Пензін попереджає, що зростання зарплат в Україні не варто очікувати. Проте певні спеціалісти можуть отримати підвищення, але не значне – до 10%.

Зарплата. Фото: скриншот Youtube-видео

Також фахівець Українського інституту майбутнього Данило Монін вирішив прокоментувати ситуацію на ринку праці та сказав: «Зазвичай після таких криз, спричинених війною, власники бізнесу "відбивають" завдані збитки, і лише потім підвищують зарплати. Ситуація досі дуже погана. Тому сумніваюся, що бізнес має ресурси, щоб збільшувати зарплати».

Крім цього, в мережі розмістили інформацію про те, що було розкрито дані уряду. Завдяки цьому стало відомо, що прем'єр-міністр Денис Шмігаль нібито отримав зарплату розміром 67 439 гривень.