В Україні щороку робиться спеціальна верифікація. Однак у 2023 році вона буде посилена, і дані будуть звірятися з чотирьох реєстрів.

У Міністерстві фінансів України впевнені, що цього року потрібно зробити тотальну та жорстку перевірку українців, які одержують виплати від держави.

Фахівець із ЖКГ, тарифів та питань комунального господарства Олег Попенко попереджає, що якщо під час перевірки будуть виявлені порушення, то українця позбавлять виплат і змусять все повернути державі.

Украинцы. Фото: скриншот YouTube-видео

Експерт каже, що цього року на виплати субсидій було виділено 24,4 мільярда гривень. Це говорить про те, що 1.7 мільйона українських сімей отримають допомогу у 2023 році. Проте спеціалісти кажуть, що загальний борг за послуги ЖКГ уже становить 150 мільярдів гривень.

Популярні статті зараз

ВГО "Асоціація платників податків України" проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу "Сумлінний платник податків - 2023"

Гола Леся Нікітюк засвітила стоячий сосок під час відвертого показу: Даша Астаф'єва відпочиває?

Пенсіонери отримали несподівану заяву: "ПФУ, не ганьбися"

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще

Крім цього, чиновник нагадав українцям ті часи, коли почали виплачуватись перші субсидії на комуналку в нашій країні.

«До речі, до "реформ" Порошенка борг українців із ЖКГ становив близько 13 млрд грн. Тоді ж кількість сімей-учасників програми житлових субсидій становила 2,9% від загальної кількості сімей України. У президенти Порошенка та урядів Яценюка та Гройсмана підвищили ціни на газ у 11 разів. І до кінця 2017 року субсидії вже отримували 7 млн ​​українських сімей, а це половина домогосподарств країни», – заявив Олег Попенко.

Субсидия 2020. Фото: скриншот YouTube-видео.

Також він попереджає про те, що МВФ наказав скорочувати кількість українців, які отримують допомогу. Це говорить про те, що субсидіантів у нашій країні стає дедалі менше. Так, влада вирішує проблему скорочення боргів шляхом зменшення кількості субсидій, що видаються.