В Україні всі призовники, військовозобов'язані та навіть резервісти мають робити обов'язкову процедуру. Вони мають самостійно приходити до військкоматів, щоб особисто оновлювати свої дані. Це є обов'язковою процедурою, особливо у воєнний стан.

Про це повідомляється на порталі «uainfo»

Справа в тому, що є ухвала №1487Кабміну, в якій йдеться про те, що всі призовники, військовозобов'язані та навіть резервісти мають оновлювати свої дані у ТЦК. Це необхідно робити у випадках, якщо є такі зміни у даних: ПІБ, дата та місце народження, стать, місце проживання та перебування, дані про батьків, опікунів, усиновителів та інших представників, сімейний стан особи або родичів, даних у паспорті, відомостей про громадянство. Також йдеться про такі зміни: відомостей про документи, що підтверджують смерть особи або визнання особи померлою або безвісно зниклою, визнання особи недієздатною або поновлення дієздатності. Якщо змінилися відомості про зайнятість, в ІПН, оцифрованого образу особи людини, відомостей про дату виїзду за кордон та дату повернення на територію України та зміни у відомостях про освіту та спеціальність, то про це треба сповіститу у ТЦК.

медкомиссия в военкомате

Важливо відзначити, що це далеко не все, оскільки йдеться про: зміни відомостей про стан здоров'я, що збираються з метою визначення придатності для виконання військового обов'язку, притягнення до кримінальної відповідальності, про розгляд судом кримінальної справи, вироку, що набрав чинності, наявності судимості, унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі та відомостей про право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Пенсіонери отримали несподівану заяву: "ПФУ, не ганьбися"

Показати ще

Нові дані потрібно повідомляти, якщо є хоча б одна зміна з перерахованих вище протягом 7 днів.

Якщо це порушення буде вперше, то штраф може бути від кількох десятків тисяч гривень. Однак якщо це порушення повториться, то штраф зросте до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

На даний момент неоподатковуваний мінімум дорівнює 1342 гривням, а це говорить, що мінімальний штраф буде 40 тисяч і він може дійти до 134 000 гривень.