На превеликий жаль, в Україні через війну, яку розв'язала Росія, з'явилася велика кількість переселенців через бойові дії. Ті люди, які мають статус ВПО, отримують грошові виплати від держави, які контролюються Мінсоцполітики та Мінреінтеграції.

Цю інформацію розмістили на порталі "v-variant", посилаючись на заяву Мінреінтеграції.

Як повідомляється в Міністерстві, станом на 20 червня було повністю погашено заборгованість із фінансових виплат українським переселенцям. Це свідчить про те, що виплати за червень були профінансовані як за перший період, так і за другий.

Крім цього, уточнюється, що загалом на виплати для переселенців було виділено понад 2,7 мільярда гривень.

Виплати переселенцям: скрін із мережі

Популярні статті зараз

ВГО "Асоціація платників податків України" проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу "Сумлінний платник податків - 2023"

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Показати ще

Наразі йдеться про ту, фінансову допомогу, яка виділяється державою на проживання. Сума цієї допомоги становить 3 тисячі гривень на дітей та людей з інвалідністю та 2 тисячі гривень для дорослих, які мають статус ВПО.

Якщо в українців виникли якісь питання щодо грошових виплат, то вони можуть звернутися до Мінреінтеграції за номером: 15-48 , який працює цілодобово. Також є можливість звертатися до уповноваженого з ВЛП за номером: (066) 813-62-39.