Як відомо, в Україні робиться щорічний перерахунок пенсій, який має відбутися 1 липня 2023 року. Проте цього разу отримають перерахунок ті люди, яких не торкнулася березнева індексація: держслужбовців, працівників органів місцевого самоврядування, народних депутатів, журналістів та науковців. Сума підвищення виплат буде індивідуальною для пенсіонерів ії даної категорії.

Дану інформацію розмістили на сайті «informator»

Повідомляється, що це підвищення пенсійних виплат буде для тих людей, які вийшли на заслужений відпочинок за спецзаконами. Варто попередити про те, що деякі пенсіонери отримають надбавку у 100 гривень, а деяких із них стануть багатшими на 1000 гривень.

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

"Від 1 липня заплановано проведення індексації на 19,7% пенсій, призначених відповідно до Законів України "Про державну службу", "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про статус народного депутата України", "Про наукову та науково-технічну" діяльності"", - заявив голова правління ПФУ Євген Капінус.

Популярні статті зараз

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Показати ще

Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео

Крім цього є дуже цікава інформація про те, що з початку 2023 року на території України збільшилась кількість пенсіонерів. Також йдеться про те, що середня пенсія в Україні також стала вищою – 5 238 гривень. Крім цього, на сьогоднішній день українці пенсійного віку, які отримують понад 10 тисяч гривень, досягли кількості в 1,06 мільйона осіб.