Люди, які були змушені тікати від війни на території України, отримали важливе повідомлення. Справа в тому, що їм доведеться сплатити податок до 1 серпня 2023 року включно .

Про це заявила член комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та прикордонної політики Ніна Южаніна.

Є інформація, що українці, які виїхали за межі нашої країни, будуть змушені декларувати свої доходи.

Експерт каже, що декларувати свої доходи за 2022 рік необхідно навіть якщо людина працювала за кордоном, отримувала фінансову допомогу від зарубіжної країни чи навіть благодійних організацій.

українські біженці

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Пенсіонери отримали несподівану заяву: "ПФУ, не ганьбися"

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще

Якщо українські переселенці отримують тимчасовий захист за кордоном і одержують там якісь виплати від держави, фондів чи від благодійників та закордонних компаній, то треба буде задекларувати ці кошти.

Крім цього, якщо українець працював поза територією України та отримував будь-які інші доходи, крім тих, про які писалося вище, то такі доходи будуть вважатися іноземними, і вони підлягатимуть декларації та податку. У такому разі доведеться сплатити податок розміром 18% + 1.5% на військові збори.

Важливо зазначити, що сплатити цей податок потрібно до 1 серпня 2023 року включно. Якщо цього не зробити вчасно, то доведеться заплатити штраф розміром 340 гривень, проте бувають і такі випадки, коли штраф буде в рази більшим.