На превеликий жаль, ціни на продукти в нашій країні продовжують встановлювати рекордні показники. Насамперед це стосується найпопулярніших овочів – цибуля та морква. Сьогодні можна побачити, як ціни на цибулю перевалюють позначку 100 гривень за кілограм, а морква також не пасе задніх.

Цю інформацію розмістили на сайті новин "hvylya", посилаючись на дані Мінфіну після моніторингу цін.

Овощи "борщевого" набора. Фото: скриншот Youtube

Повідомляється, що на прилавках українських супермаркетів можна побачити білу цибулю, яка зараз продається по 129 гривень за кілограм. Ріпчата цибуля також сильно подорожчала. Справа в тому, що у травні за неї просили 60,72 грн/кг, проте зараз вона торгується на позначках 73,40 гривень за кіло. Якщо говорити про синю цибулю, то вона стала дешевшою - 55,95 грн/кг, а місяцем раніше її ціни були 61,45 грн/кг. Ріпчаста цибуля також змінила свій ціновий діапазон - близько 52,23 грн/кг.

Ціни на цибулю

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

1.2 мільйони гривень на чорнила: татуйована бабуся зірвала одяг, щоб показати пікантний боді-арт

Показати ще

Що стосується моркви, то цей популярний у кожному будинку овоч значно зріс за ціною. Наприклад, якщо у травні за неї просили 60,78 гривень за кілограм, то зараз – 63,66 грн. Однак молода морква впала в ціні, оскільки у травні вона стояла 67,30 гривень за кілограм, а зараз її пропонують за 56,90 грн/кг.

Ціни на моркву

До того ж у червні можна спостерігати серйозний спад цін на помідори та особливо огірки.