Мешканців України почали вносити до Єдиного реєстру боржників через суд. Так, це говорить про те, що у людини з боргами за комунальні послуги можуть виникнути серйозні проблеми: арешт рахунків у банку та заборона продажу свого майна.

Дану новину повідомили на сайті «obozrevatel»

Як повідомляється, 2023 року в українців з'явилася заборгованість понад 140 мільярдів гривень перед комунальними підприємствами. З очевидних причин частина українців не може платити за комунальні послуги, а багато хто залишив територію України через те, що втратив своє житло.

Важливо зазначити, що у Реєстрі боржників побільшало українців – на 22%. Лише за час війни на території України туди було додано 615 тисяч людей.

Долги за коммуналку. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще

Директор КП "ЖЕК-4" у Броварах Михайло Кочубей розповів про те, як за час війни українці заборгували його компанії мільйони гривень. Так, за час повномасштабного вторгнення Росії борг перед його компанією подвоївся з 2,7 млн. до 5 млн. грн.

"У нас на обслуговуванні старий житловий фонд. Є проблема, коли власник квартири помер, а той, кому вона дісталася у спадок, житло не оформив. Тоді складно через суд домогтися виплати боргу", - сказав підприємець.

Крім цього, фахівець каже, що у його комунальному підприємстві немає юристів, які б займалися боргами. За його словами, суд над українцем може тривати до півроку, це у разі заборгованості.

Долги за коммунальные платежи. Фото: скриншот Youtube

"У нас є серед неплатників значна частина тих, хто веде асоціальний спосіб життя. Вживають наркотичні засоби, алкогольні напої. Вони не мають офіційних джерел доходу, банківських рахунків. Тут стягнути борг важко. Є і ті, хто просто забуває заплатити, і їм потрібно зателефонувати раз на місяць. Але є й ті, хто справно платить і з ким не буває проблем", – каже Михайло Кочубей.