Як відомо, чимала частина українців пенсійного віку отримали перерахунки та надбавки у червні 2023 року. Ці перерахунки торкнулися пенсіонерів, які продовжують працювати. Однак влада повідомляє про те, що підвищення мало надійти ще з квітня місяця, але статистика надійшла із запізненням у два місяці, а підвищені виплати мають прийти вже з цього місяця.

Про це повідомляється на порталі новин «obozrevatel»

Повідомляється, що у червні підвищення заплатять у потрійному розмірі, оскільки доплати не були нараховані за квітень та травень місяця. Якщо брати середній показник, то із 400 тисяч пенсіонерів, що працюють, отримають надбавки розміром у 410 гривень за кожен місяць 78 тисяч осіб. Важливо зазначити, що при перерахунку враховувався новий стаж і новий розмір зарплати. Це говорить, що люди з цієї категорії вже цього місяця мають отримати надбавки до пенсій розміром 1227,4 грн. Також з липня місяця їм додатково приходитиме по 410 гривень до пенсії щомісяця.

пенсіонери

Крім цього, ще 327,2 тисяч пенсіонерів України отримали підвищення до пенсій у розмірі 179,4 гривень. Ці доплати пов'язані зі зростанням їхнього трудового стажу.

Популярні статті зараз

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Показати ще

Також у червні буде ще один перерахунок пенсій для певної категорії пенсіонерів України. Це буде схоже на березневу індексацію, проте вона торкнеться далеко не всіх.