З'явилася інформація про те, що трапляються такі випадки, коли Пенсійний фонд України може заборгувати гроші пенсіонерам. Саме тому у ПФУ вирішили розповісти, як же виплачуються борги із пенсійних виплат.

Цю інформацію оприлюднили на сайті новин "hvylya", посилаючись на відповідь Соціальної платформи.

"Мені пенсія не виплачувалася за грудень 2018 та за січень 2019 року. З лютого 2019 року після звернення виплату відновили, але борг за два місяці, незважаючи на рішення суду, досі не виплачено. Коли наша держава в особі Пенсійного фонду виконає рішення суду та виплатить мені борг 9360 грн? Що ви мені порадите зробити, щоб отримати гроші?", - повідомляє пенсіонер України.

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

Важливо, що питання пенсіонера не залишилося без відповіді. Пояснюється, що є постанова Кабміну від 10.11.2021 № 1165, в якій йдеться про те, що пенсії за минулий період і ті, що нараховані в судовому порядку, виплачуються за спеціальною програмою. Ця виплата боргу нібито враховується до ПФУ, і вона провадиться за рахунок державного бюджету України на рік.

Популярні статті зараз

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Вот это гибкость: Тина Кароль показала необычную позу в постели, Дан Балан оценил бы

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Показати ще

Відповідь на запитання пенсіонера

Варто погодитись з тим, що в Україні досить складна ситуація не лише з виплатами пенсій. Проте навіть під час війни держава не забуває про українських пенсіонерів.