Важливо повідомити, що на території нашої країни вже практично 10 банків взаємодіють з виконавцями. Цей процес може трохи заважати владі змушувати українців платити за боргами, і було ухвалено рішення посилювати нововведення, щоб мотивувати боржників.

Цю інформацію розмістили на сайті «Фокус»

Відомий юрист із компанії Arzinger на ім'я Ірина Гутник заявила, що якщо на рахунку є гроші, то автоматично їх списати буде практично неможливо. Однак є новий законопроект №9363, який значно спростить арешти рахунків українців, на яких є кошти.

Люди, які стали авторами цього закону, хочуть створити систему взаємодії виконавців із держорганами, банками, іншими фінустановами, небанківськими постачальниками платіжних послуг та емітентами електронних грошей автоматичною. Також банки обов'язково будуть підключені до інформаційної взаємодії. Так само це стосується й інших фінустанов.

Банковская карта. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

1.2 мільйони гривень на чорнила: татуйована бабуся зірвала одяг, щоб показати пікантний боді-арт

Показати ще

Зазначається, що як договір закінчить свою дію, то банки налагоджуватимуть арешти на гроші і таким чином платитимуть борги.

"Після ухвалення закону банківські установи на вимогу виконавця повинні не продовжувати з боржником депозитні договори та сповіщати виконавців про суму депозиту, а після закінчення договору депозиту - накладати арешт на кошти в рахунок погашення боргу", - пояснює керуючий партнер юридичної компанії "Максим Боярчуков та Партнери".

Крім цього, досвідчений адвокат Ігор Лавриненко запевняє, що ці нововведення порушують банківську таємницю.

Банковские карты, фото: скриншот You Tube
Банковские карты, фото: скриншот You Tube

"Свого роду існуюча система "банківської таємниці" буде істотно звужена в цій ситуації, оскільки банк/фінансова установа просто зобов'язані повідомляти виконавцям про наявні відкриті рахунки, і, відповідно, наявність порушення зазначеного обов'язку може послужити досить невигідними для банку наслідками" з боку того ж НБУ", - каже фахівець.

Так, зараз йдеться про досить жорстоку систему: виявлення-арешт-списання.