Багато українців зазнають явних труднощів при оплаті комунальних послуг. Навіть незважаючи на те, що влітку опалення немає, чимала частина українців має борги з комуналки. Однак є варіант непогано заощадити, і це не субсидія.

Як відомо, в Україні з 1 червня набули чинності нові тарифи на електроенергію, які стали практично вдвічі дорожчими.

Варто нагадати, що до нових тарифів українці платили 1,44 грн за кВт-год за споживання та 250 кВт-год та 1,68 грн за кВт-год, якщо було використано понад 250 кВт-год за місяць. Проте зараз потрібно платити 2,64 грн за кВт-год, і це незалежно від спожитої електроенергії.

Українці мають змогу добре заощадити, і тут допоможе нічний тариф. У цьому випадку йдеться про споживання енергії з 23:00 до 07:00, що дасть змогу платити за світло вдвічі дешевше - 1,32 гривні за кВт-год.

Счета за коммуналку. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

1.2 мільйони гривень на чорнила: татуйована бабуся зірвала одяг, щоб показати пікантний боді-арт

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Показати ще

Важливо повідомити, що для цього необхідно встановити двозонний лічильник, але це не безкоштовна процедура. Наразі такі прилади продаються в середньому від 3 до 4 тисяч гривень.

Також якщо в нічний час користуватися «витратною» побутовою технікою, то можна буде платити набагато менше. Зараз йдеться про пральну та посудомийну машинки, пічки, обігрівачі і так далі.

Двохзонний лічильник буде чудовим вибором для будинків з електричним опаленням, оскільки на них у середньому йде до 1000 кВт-год на місяць.